Edelstenen hebben iets bijzonders. De manier waarop ze allemaal verschillend zijn in vorm en kleur en hun eigen kenmerken hebben. Het is mooi dat de natuur ons zoveel verschillende soorten natuursteen en edelstenen heeft gegeven, en ik vind het heel leuk om deze te verwerken in mijn sieraden. Ik gebruik verschillende soorten edelsteen kralen en maak hier armbandjes, kettingen en oorbellen van.

Volgens de edelsteentherapie heeft elke edelsteen zijn eigen krachten. Hoewel de werking van edelstenen niet wetenschappelijk is bewezen geloven veel mensen in de werking hiervan en is edelsteentherapie een vorm van alternatieve therapie. Ook in de vrije school, waar ik werk, zie ik veel soorten edelsteen terug. Vaak staan ze symbool voor iets. Of je nou gelooft in de werking van edelstenen of niet, het feit is wel dat het een hele mooie manier is om betekenis te geven aan een sierraad. In onze webshop vind je sieraden met verschillende soorten edelstenen. Volgens de edelsteentherapie heeft elke soort zijn eigen werking. Maar iedereen kan dit natuurlijk op zijn eigen manier ervaren. Hieronder vind je wat meer informatie over de werking van verschillende soorten edelstenen.

Agaat

Agaat is een beschermende en rustgevende steen.  Het werkt aardend, stabiliserend, beschermend en kalmerend. Het laat je veilig voelen en zorgt voor zowel geestelijke als emotionele rust en balans. Agaat helpt jezelf te accepteren en vertrouwen te hebben in jezelf. De steen helpt met concentratieproblemen en stimuleert spirituele groei. Het bevordert innerlijke rust en een kalme, nuchtere houding. De steen beschermt je aura, geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam, ziel en geest. Agaat komt voor in verschillende kleuren.

Rozenkwarts

Rozenkwarts is de steen van de liefde. De steen opent het hart om liefde te ontvangen en te geven. Niet alleen op romantisch vlak, maar ook liefde voor familie, vrienden en jezelf. Rozenkwarts werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen stimuleert creativiteit en fantasie. Rozenkwarts kan verkleuren als het in aanraking komt met (fel) zonlicht.

Jade

Jade trekt geluk, voorspoed en succes aan. Het stimuleert liefde, trouw, vriendschap en wijsheid. Jade werk kalmerend en stabiliserend bij negatieve gedachten en emoties. Het helpt om negatieve emoties en irritaties los te laten. De steen stimuleert het bedenken van ideeën en het uitvoeren ervan. Het bevordert liefde, verzorging en tolerantie en zorgt voor extra bescherming tijdens een reis of vakantie. 

Tijgeroog

Tijgeroog werkt beschermend en aardend en brengt harmonie en balans. Het trekt geluk, voorspoed en succes aan. Het versterkt (zelf)vertrouwen, zelfinzicht, moed, doorzettingsvermogen, besluitvaardigheid, optimisme en een gevoel van eigenwaarde. Het maakt creatief en productief, helpt geconcentreerd werken en zet aan tot actie. Hierdoor is het een goede steen om te dragen bij studie, examens en praktische projecten. Tijgeroog werkt ondersteunend bij angsten, fobieën, nachtmerries en overprikkeling.

Aventurijn

Deze steen werkt kalmerend en beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. De steen trekt voorspoed en geluk aan en motiveert je om je dromen waar te maken. De steen stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën. Het werkt ontspannend en kalmerend bij woede, ergernis en irritaties. Aventurijn bevordert besluitvaardigheid, volharding, waarneming en creativiteit.

Opaal

Opaal is een beschermende en activerende steen. Het maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, origineel, en stimuleert creativiteit. De steen heeft ook een connectie met liefde, passie, sexualiteit en maakt trouw en loyaal. Opaal kan verkleuren door (fel) zonlicht. Het is ook beter om de steen niet in contact te laten komen met water.

Turkoois

Edelsteen van de zelfverwezenlijking, zelfacceptatie en mentale balans. De steen helpt bij problemen in de relationele sfeer en is je beste vriend ten tijden van een gebroken hart. Ook stimuleert turkoois een goede nachtrust. Sterrenbeelden: waterman en vissen. Turkoois is een poreuze steen en kan daardoor verkleuren als het in aanraking komt met vloeistoffen. Deze trekken in de poriën van de steen. Het is dus beter om je sieraad af te doen tijdens het handen wassen, douchen, zwemmen en sporten. Ook fel zonlicht kan ervoor zorgen dat Turkoois gaat verkleuren.

Amethist

Ametist heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe. Het helpt je bijvoorbeeld om verslavingen te onderkennen en aan te pakken. Amethist wordt ook wel gedragen bij hoofdpijn, migraine en slaapproblemen. Amethist kan verkleuren door teveel zonlicht.

 

© 2019 - 2024 TheHappyMakers | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel