Over mij  

Hi! Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website! Ik ben Dania, 26 jaar en bedenker en ontwerper van The Happymakers. Ik ben geboren en getogen in Den Bosch en woon daar nog steeds samen met mijn vriend en ons hondje Droti. Ik ben het liefst elke dag creatief bezig en wordt erg blij van het ontwerpen en maken van sieraden & illustraties. Na een tijdje experimenteren is The Happymakers ontstaan. Een webshop vol met vrolijke en handgemaakte sieraden waar je blij van wordt! Hieronder vertel ik je graag meer over het ontstaan van The Happymakers.     

 

Het verhaal achter The Happymakers                               

Als klein meisje maakte ik al sieraden. Mijn moeder studeerde aan de LTS in Schoonhoven en had mij geleerd hoe je simpele sieraden kon maken met ijzerdraad, tangetjes en kralen. Ik vond het heerlijk om hiermee bezig te zijn en verheugde me altijd op konninginnendag. Dan maakte ik sieraden en prijskaartjes voor mijn winkeltje/kleedje. Op latere leeftijd ben ik begonnen aan de pabo en heb ik eigenlijk niks meer met sieraden maken en mijn creativiteit gedaan. Ik had altijd veel ideeën om te ondernemen, maar ik wilde eerst mn diploma halen en zei altijd tegen mezelf dat ik ooit wel wat met die ideeën zou doen na mijn opleiding.

Nadat ik mijn pabo diploma had begon ik in 2018 met het maken van armbandjes voor de tent op de camping in frankrijk. Nooit gedacht dat dit het begin zou zijn van mijn bedrijf. Ik had erg veel armbandjes gemaakt en had de smaak te pakken. Ik maakte armbandjes voor vrienden, familie en kennissen op bestelling. Ik begon met een instagram account en opende een etsy shop. Ineens kochten mensen buiten Nederland zelfs mijn sieraden, dat vond ik zo bijzonder!😱

Toch wilde ik graag mijn eigen website maken zodat ik zelf de layout en alles kon bedenken. Toen kwam ook het moment dat ik me heb ingeschreven bij de kvk en the happymakers officieel een bedrijf werd (vandaag dus 2 jaar geleden)

Maar een webshop starten en succesvol maken is nog niet zo makkelijk naast een drukke baan als basisschool leerkracht. Het was heel moeilijk bezoekers naar je website te krijgen met geen of een klein marketing budget (nog steeds trouwens) maar ik bleef doen wat ik leuk vond, en dat was het belangrijkste voor mij. Daarnaast was mijn bedrijf toen nog meer een hobby en kon ik er niet zoveel tijd en energie in steken als ik zou willen.

In mijn tweede jaar als basisschool leerkracht kreeg ik een burnout. Het was gewoon teveel geworden voor mij en ik kon de werkdruk niet meer aan. In het begin van mijn burnout kon ik alleen nog maar slapen. Dus ik had ook geen energie meer voor mijn bedrijf. Toen mijn energie beetje voor beetje weer terug kwam heb ik het sieraden maken weer opgepakt. Het gaf me juist energie om creatief bezig te zijn en bij elke bestelling deed ik een vreugtedansje (dat doe ik trouwens nog steeds ;p)

Toen in 2020 corona uitbrak en de scholen dicht moesten zat ik thuis. Ik was nog langerna niet hersteld van mijn burnout en kon nu ook niet naar meer naar mijn werk om dit op te bouwen. Ik heb mijn energie die ik had gestoken in iets wat ik leuk vond, namelijk sieraden en gelukspoppetjes maken. Ik maakte zorg gelukspoppetjes en dat bleek een gat in de markt. In plaats van 6 bestellingen per maand had ik er nu 60! Achteraf is dit wel het punt geweest dat het echt begon te lopen en ik mijn investeringen kon terug verdienen. Ook benaderde ik verschillende winkels om te vragen of ik daar mijn sieraden mocht verkopen.

In 2020 heb ik een revalidatie gevolgt voor burnout en op verschillende plekken in het onderwijs gewerkt als onderwijsassisstent en ook als vakleerkracht. Maar ik voelde dat het gewoon niet meer bij me paste. Ik had nog steeds erg veel moeite met alle prikkels en werkdruk van het leerkrachtenvak. Het voelde alsof ik mezelf ergens in moest proberen te wringen waar ik niet meer paste.

Na veel wikken en wegen, coaching en twijfels heb ik besloten om mijn vaste baan op te zeggen en het onderwijs te verlaten. Een enorm enge beslissing natuurlijk. Want als klein meisje wilde ik altijd juf worden en financieël heb je met een vaste baan natuurlijk ook meer zekerheid. Maar het voelt zo ontzettend goed! Ik kan nu mijn energie steken in iets waar ik gelukkig van wordt. Namelijk creatief bezig zijn, sieraden maken en ondernemen. En alles waar je energie in steekt groeit.

Ik kan niet wachten om dit jaar weer op creatieve en handgemaakte markten te staan en weer volop workshops en kinderfeestjes te kunnen geven. Dus wie weet kom ik je nog eens tegen op een gezellige markt of creatieve workshop :) Mocht je vragen hebben over mij, The Happymakers of over mijn producten/workshops, dan mag je altijd een mailtje sturen naar info@thehappymakers.nl

 

Liefs Dania van The Happymakers

 

© 2019 - 2022 TheHappyMakers | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel